Hitta jobb inom transport

Transportbranschen har sina upp- och nedgångar. Mer paket och varor måste fraktas men samtidigt är det svårare att göra ett transportbolag framgångsrik efter alla skatter och höga drivmedelspriser. Det kan göra det svårt att hitta ett jobb trots erfarenhet och utbildning.

Se över CV:n

En chaufför anlitas inte på grund av sina språkliga kunskaper eller säljkommunikation, men du behöver ändå använda båda sakerna när du söker ett jobb. Hur ser din CV ut idag? Behöver du addera nya kunskaper och licenser sedan du arbetade senast? Hur är språket i CV:n? Säljer du dig själv? Du kan registrera dig på sajter som låter dig läsa exempel på ansökningar och CV inom transportbranschen för att se hur de kan vara strukturerade. Idag får framtida arbetsgivare lära känna dig genom att läsa ett papper och möjligen se på en bild istället för att mötas öga mot öga på direkten. Din ansökan behöver stå ut från mängden och tilltala företaget så pass att de vill boka in en arbetsintervju. Rikta varje ansökning mot företaget istället för att allmänt CV. Om du söker jobb på ett företag med nattkörningar kan det vara bra att nämna att du är ”lite av en nattuggla” eller har erfarenhet att jobba både dagar och nätter.

Knyt kontakter

Via LinkedIn kan du skapa en profil och bygga upp ett nätverk med andra inom transportbranschen. Du har säker gamla chefer och kollegor som du kan kontakta samt följa utvecklingen av nya företag. De företag som är aktiva på LinkedIn berättar gärna när det går bra för dem och när de söker nytt folk. Eller så nämner de bara att de utvecklas eller expanderar och då hugger du! Skicka in en ansökan och berätta att du har sett deras utveckling och är intresserad att vara en del av den.