Såhär bygger du ett bra affärssystem för ditt företag

Arbetar du fortfarande med Excellistor eller har du ett gammalt ERP system så är det hög tid att du skaffar ett nytt till din firma. ERP står för Enterprise Resource Program och det används för att underlätta företagets administration. Det finns en mängd olika affärssystem vilket innebär att det kan vara svårt att välja rätt. Här får ni lite råd om hur ni ska tillväga när ni investerar i ett med hjälp av Columbus.

Utveckla en stabil molnstrategi

De flesta IT lösningar idag börjar använda sig av lagring av data via moln. Regeringen har fått upp ögonen för detta och tagit fram ett europeisk moln för forskning för att underlätta samarbetet mellan länderna. Med detta i åtanke är det inte bara en trend utan en bestående förändring i den digitala världen.

För att underlätta finns det företag som kan stötta er vid omställningen och säkerställa att ni hittar er stabil molnstrategi. Ni bör till exempel tänka igenom vilken typ av moln ni vill ha: offentligt, privat eller ett hybridmoln. I jämförelse med ett traditionellt system där all information blir lagrad på företagets servrar, ökar molnservrar flexibiliteten.

Tack vare vissa verktyg kan ni lätt ställa in vem som ska ha behörighet och säkerställa digital trygghet.