Köp en hjärtstartare till företaget

Hjärtat slutar slå, blodet slutar pumpa och hjärnan får inget syre. Det går inte att komma ifrån att det är en hemsk upplevelse att drabbas av hjärtstopp. Det är också en dödligt. Av tio personer som får hjärtstopp utanför sjukhusmiljö, överlever en.

Vi spenderar en tredjedel av vår vakna tid på jobbet, räknar vi bort helgerna, är det istället hälften av vår vakna tid. Risken är därmed stor att om du drabbas av hjärtstopp så är det när du befinner dig just på jobbet. Att i ett tidigt skede ha tillgång till en hjärtstartare kan i många fall vara skillnaden mellan liv och död och något som bör finnas på varje arbetsplats. Har du företag, kolla in dessa.

Tid räddar liv

När en person drabbats av hjärtstopp är det tre saker som behöver göras så snabbt som möjligt. Larma SOS, påbörja hjärt- och lungräddning samt få dit en hjärtstartare. Gör du de här sakerna kan du rädda liv.

De flesta har en telefon, många har någon gång sett eller hört hur HLR genomförs. Men en hjärtstartare är inte så vanlig som du kan tro trots att den är så viktig. Alla företag bör ha en hjärtstartare på plats eftersom ju snabbare du kan genomföra de tre stegen desto större är chansen att personen överlever.